Може ли тази жена да не умре в помия?! Станка тъне в урина в блок 45 в бургаския ж.к. „Славейков“, синът й нямал пари да се грижи за нея

img

Съдбата на 65-годишната Станка Атанасова изправи на крака жителите на блок 45 в бургаския ж.к. „Славейков“. Жената е неподвижна, потънала в урина, мизерия и погнуса, а собственият й син е заявил, че няма възможност да се грижи за нея.

Сигналът за мизерията на 65-годишната жена беше пуснат в социалните мрежи от Пламен Делев, който тази вечер се е отзовал и се опитал да й помогне с най-необходимото. Репортер на БургасИНФО провери какво се случва с жената. Тя е настанена там преди 2 години, като наемът на една стая в апартамент е 155 лева, в съседната стая живее друг човек, който обаче няма нищо общо с нея. Станка Атанасова е пенсионерка, до скоро се е грижила добре за себе си. Преди дни обаче е паднала в банята и е счупила крак. Била е приета в болницата, а след изписването си, е върната обратно в жилището. За такъв човек обаче трябва да се грижат близките или те да осигурят друга медицинска, санитарна или т.н. помощ. Синът на Станка- Живко, обаче обяснил по телефона на портиера, че няма пари и не може да поеме грижите за майка си. Хората се опитват да се свържат и с други нейни близки, но до този момент – без успех. „Ние не сме болнично заведение. Жената има необходимост наистина от медицинска грижа, от смяна на превръзки, на памперси, на почистване вътре в стаята. Ние не може да осигурим това. Управителката направо се чуди какво решение да вземе“, коментираха тази вечер служители на 18-етажния блок, който е като общежитие и стаите се отдават под наем. Всъщност Станка е в добро общо състояние, добре е с ориентацията, просто няма как да се обслужва и има нужда именно от такъв човек до нея. За съжаление никой от близките й не го осигурява.

Публикуваме и призива на Пламен Делев. Според екипа на БургасИНФО проблемът е изключително сериозен, тъй като жената е очевидно в безпомощно състояние и има нужда не просто от средства, храна и мебели, а от санитарна, човешка и хигиенна дейност. Тя просто има нужда от човек, който да е до нея и да я обслужва.

„Жената не беше се хранила от вчера на обяд,изпълнявала е физиологичните си нужди в леглото...гледката е ужасяваща! Това което направих беше да я нахраня и да звънна на 112 (за памперса нямаше как да го сменя). Също и купих вода и я оставих до нея.

Дошлите на място полиция и Бърза помощ само вдигнаха рамене...

За съжаление аз нямам време и възможност да продължа лично грижата и ако не се обединим, жената я очаква летален край, а и от слуховете, които се чуваха, управителката искала да гони жената и обвинила приелия я портиер. Свързахме се със сина и Живко, живеещ в Созопол но той каза че нямал възможност да се погрижи и помоли да се разгласи случая.Жената е настанена в стая 52, моля който има възможност сутринта да отиде, да смени памперса, да я нахрани,аз вечерта ще мина, НО...“

Съдбата на Станка поставя много въпроси. А къде са близките й???? Синът Живко тази вечер не отговори на позвъняванията ни.


4 коментара

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

4 Коментара

 •  
  БАЙ ГАНЬ0
  2017-09-13 21:16:05

  Този син сърцето му от камък трябва да е.Ще му се връща и него така ще гледат децата му.Къде отидоха ценностите на българина?Що за жестокост?Защо не живее при сина си,а на квартира?Гадости отвсякъде.

 •  
  САШКА БОГДАНОВА
  2017-09-13 11:10:25

  не е нужно да седи по цял ден може и почасово ,така няма да и преберат и цялата пенсийка. Това пак би трябвало да е работа на социалните. Да проконтролират всичко,и най-вече да използват личните финанси на жената в неин интерес ,а не синът и или човека който ще я гледа да я шантажират и да и преберат всичко. А за сина мога да кажа само .>ЕДНА МАЙКА МОЖЕ ДА ОТГЛЕДА И ДЕСЕТ ДЕЦА ,НО ЕДНО ДЕТЕ НЕМОЖЕ ДА ГЛЕДА ЕДНА МАЙКА> Няма никакво извинение, още повече жената не е материално осигурена колкото и да е малка пенсията и. Щом има той какво да яде може да нахрани и майка си.

 •  
  САШКА БОГДАНОВА
  2017-09-13 10:53:57

  Къде са социалните? Тя получава пенсия? Кой я взима? Има непрекъснато обяви че търсят работа за гледане на възрастни хора. Социалните да помогнат в подсигуряването на такъв. Или както винаги спят непробуден сън.

 •  
  ohhh
  2017-09-13 02:15:27

  mnogo bolkaaaaa

Най-новото

Актуални теми

Трагедия край Атия: Шофьор с "Шевролет" уби 16-годишен ученик

Жена почина след побой в Созопол, задържан е брат й

19-годишната Ивета беше жестоко убита от своя приятел в Айтос