ДНК-протоколи от направени експертизи по ножа, с който е била убита Никол, както и по нейния мобилен телефон, са част от доказателствата срещу 15-годишния Иван Иванов, обвинен в жестокото престъпление. Те съвпадат с неговия профил, обяви прокурор Георги Ханджиев в кулоарите на Апелативния съд в Бургас, където днес се гледа искането на семейството на Иван за промяна в мярката му за неотклонение.

„На този етап доказателствата са достатъчно, има ДНК експертизи по оръжието, по вещите, които са били на непълнолетната – мобилния апарат. Има други доказателства, които са по делото със съответните протоколи. Изети са кръвни проби, чакаме резултатите. Има ДНК-протоколи за оръжието. Има обяснение за ножа, но още не следва да ги коментираме на този етап“, каза още прокурорът..

Телефонът на момичето е намерен в контейнер, като момчето е посочило къде го е изхвърлил. Има свидетели, които са го видели в района. Ножът, с който е извършено убийството е намерен на 4-тия етаж, както БургасИНФО вече съобщи.

Събрани са всички възможни доказателства за степента на здравословното му състояние. Той не желае да е в ареста, а у дома си, каза още прокурорът.

Съдът ще оповести решението си в 16 часа.