15-годишният Иван Иванов влезе в съда в Бургас току-що без да продума. Родителите му го чакаха в кулоарите, заедно с адвоката му Стоян Иванов. Баща му Димитър го брани, като заявви, че няма доказателства, че той е убиецът. „Не, не е вярно! Всичко е лъжа“, каза той.

Семейството на Иван обжалва мярката му за неотклонение задържане под стража, а съдебното заседание започва в момента. То отново е при закрити врати. Родителите му се отказаха от служебния защитник Камен Кънев, който беше до Иван на първото заседание – в Окръжния съд и нае адвокат Стоян Иванов. Преди дни той заяви, че ще иска тийнейджърът да е под родителски надзор под домашен арест.

Жестокото убийство на 11-годишната ученичка Никол Йончев в асанасьора на блок 108 в ж.к. „Меден рудник“ разтърси Бургас миналата неделя. Припоняме, че според бащата на момичето- Любомир Йончев, убийството на дъщеря му е било планирано. Той определи като „пълен абсурд” твърденията, че причина за убийството е спор къде Никол и 15-годишният Иван, задържан за престъплението, да пушат наргиле. Бащата настоява за доживотен затвор за извършителя.

По думите му Никол и Иван са си писали от 2 седмици, а 15-годишното момче е проучило предварително слабите места на дъщеря му, питал я е какво обича да прави.

Родителите на Иван пък – Донка и Димитър, отхвърлят изцяло възможността синът им да е извършителят на бруталното престъпление.

По неофициална информация на БургасИНФО пък има неоспорими доказателства за самоличността на убиеца. Ножът е намерен захвърлен на четвъртия етаж във входа и по него е имало отпечатъци. Иван е бил задържан около час и половина, след като е било установено кое е убитото момиче. Името на Никол е станало ясно в късните часове на нощта в неделя, след като майката е подала сигнал, че дъщеря й не се е прибрала вкъщи и са били сравнени дрехите, с които е била облечена с тези на намереното окървено тяло. Чатове във фейсбук показвали уговорките между момичето и момчето.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!