Известният в криминалните среди в Харманли 37-годишен Илко Тонев, с прякор Гаргамела, е задържаният за зверския побой на 25-годишната симпатична брюнетка М.С. Гаргамела е осъждан за наркотици, публично известно е делото му за 2 кг. хероин, след което излежава присъда в затвора. Добре познат е сред местните жители, въпреки че в последно време основно живее в Холандия, съобщиха пред БургасИНФО жители на Харманли, добре запознати с живота на мъжа. От началото на годината взел при себе си на работа и приятелката си Маргарита С., която се е влюбила в него. Двамата имат много общи снимки, излъчващи щастие, от които е видно, че тя го обича. За Гаргамела работели още две момичета.

Запознати смятат, че двамата са дошли в България на почивка. Той е познат сред местните жители като буен характер, случвало се и друг път да посяга на жени, твърдят хората. Илко сам си признал, че системно биел Маргарита, защото го „предизвиквала“.

Припомняме, че жестокият побой докара до кома 25-годишната жена. Мъжът е направил пълни самопризнания за извършения побой. На 29.06.т.г. след поредната порция бой лично я докарал и оставил пред бургаската болница, където пострадалата потърсила медицинска помощ.

Случаят веднага беше поет от Пето РУП в Бургас, като е сформиран екип с участието и на служители от отдел "Криминална полиция" при ОДМВР – Бургас, Специализираните полицейски сили, със съдействието на служители от Четвърто Районно управление - Бургас, Районно управление - Несебър, Районно управление - Созопол, Районно управление - Приморско и Районно управление – Царево.

Илко Тонев е задържан в Китен, като по това време мъжът направил опит да избяга, скачайки през терасата на хотелската стая, разположена на втория етаж. Това наложило да бъде лекуван, тъй като има счупвания на два прешлена.