Около 30 души, сред които имаше и дами, както и една малка лейди, се включиха в първия по рода си атрактивен флашмоб в центъра на Бургас, организиран в социалната мрежа. Ентусиастите се събраха пред сградата на Общината в последния петък от юни. Точно в 18,00 часа те правиха лицеви опори, като част от инициатива, продължила 180 секунди, или 3 минути по часовник.

Всеки може да се включи, като не е задължително да прави лицеви опори през цялото време. Може 10, може 100 това не е състезание, а инициатива, целяща да популяризира активния начин на живот. „Почини си малко и направи още малко, почини си отново и повтори, докато изтекат 3-те минути“, призовават организаторите.

”Искаме да привлечем внимание към факта, че българите сме най-неспортуващата нация в Европейския съюз и в същото време сме на челните места в класациите по прием на тютюн, алкохол и сърдечно съдови заболявания. Имаме и втора цел и тя е да мотивираме 1 000 000 българи да тренират 30 дни всеки ден”, посочват организаторите и добавят, че веднага след флашмоба ще се снимат всички участници за специален плакат с надпис „Ние направихме ... (брой) лицеви опори пред Община Бургас!“