След дълги години липса на спешна медицинска помощ на място в Камено, днес беше открит съвсем нов Спешен център, който ще разполага с две линейки и дежурни лекари. Това е огромно облекчение за местните жители, които досега бяха обслужвани от автомобили от Бургас, но поради лошите пътища, лекарската помощ често закъсняваше. Кметът на Камено Жельо Вардунски, председателя на Общинския съвет Радослав Балтаджиев, управителя Зияд Ел Масри официално откри новия Спешен център. Именно здравеопазването беше сред основните акценти в неговата предизборна програма, когато беше избран за кмет на общината. Той провеждаше неколкократни срещи в Министерството на здравеопазването, докато се стигна до днес, когато бързата помощ вече е факт.

Центърът за спешна и неотложна медицинска помощ разполага с две линейки, всичко необходимо за обслужване на спешни случаи. Ще работят 14 медицински лица, екип на денонощно разположение. Ще обслужва над 8 хиляди души население. Оборудван е с паник бутон и камери за видеонаблюдение.

Медицинският персонал призова местните жители да бъдат внимателни, за да не се превърнат от пациенти на Спешния център в клиенти на РУП.

Кметът Вардунски благодари на Общинския съвет и подчерта, че е горд по време на неговото управление да бъде открит центъра, тъй като хората от общината са имали нужда от него.