Видеокамери и охранители пазят дюните в Несебър , забранено е опъването на хавлии и шезлонги

img

Всяко нарушаване целостта на дюните ще бъде записано на лентата и ще бъде използвано като доказателство срещу нарушителите. Видеотехниката е монтирана от новия стопанин

Видеокамери и охранители пазят дюните на Южния плаж в Несебър от недобросъвестни туристи. От началото на сезона защитените пясъчни дюни са под денонощно наблюдение, осигурена е и физическа охрана. Всяко нарушаване целостта на дюните ще бъде записано на лентата и ще бъде използвано като доказателство срещу нарушителите. Видеотехниката е монтирана от новия стопанин "Ауто фактор", който е наложил пълна забрана за поставянето на плажни принадлежности върху защитените пясъчни образувания.

Екзотичните несебърски дюни са част от концесията на ивицата и за опазването им пряка отговорност носи наемателят на плажа. Служители на фирмата – стопанин стриктно следят за недопускане поставянето на хавлии, преносими чадъри, масички, шезлонги, дюшеци и др. върху пясъчните образувания. Забранено е също и навлизането с АТВ-та или други атракциони, които могат да нарушат дюните.

Съгласно наредбите и изискванията залегнали в концесионния договор, наемателят са задължава да не допуска нарушение на целостта на дюните, негово задължение е и да ги почиства. Прекият контрол за това е възложен на РИОСВ Бургас.

От началото на сезона служители на екоинспекцията са извършили две изненадващи проверки на Южния плаж в Несебър, при които не са констатирани никакви нарушения. "Апелираме към всички летовници и граждани да опазват природата, да се съобразяват с наредбите на плажа с цел безпроблемното протичане на туристическия сезон", заяви стопанинът на южната ивица в Несебър Кирил Спасов.

1 коментар

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

1 Коментар

  •  
    Пешо
    2017-12-09 14:13:02

    А, сетиха се. До сега стряха хотели върху дюните, а от сега нататък, и хавлии неможело. Ххахахахахаха дайба и алчните копелета дайба.....

Най-новото

Актуални теми

Касапница на пътя Бургас-Созопол

Има ли коронавирус в Бургас?

Задържан за 2 кг. кокаин в Бургас