Бившият милионер Дейвид Глашийн от 20 години живее на самотния остров Ресторейшън. Той се мести на него през 1997 г., след като загубва цялото си богатство при борсовия крах през 1987 г. Дейвид е бил магнат в сферата на недвижимите имоти и златодобива, а състоянието му е било оценено на 22 млн. паунда (почти 50 млн. лв), пише economic.bg.

Той взима съдбоносното си решение, след като за един миг изгубва всичко, което е постигнал. Дейвид Глашийн живее в дървена колиба на острова, разположен край австралийския бряг. Единствената компания, която има, е неговото куче Поли. Предишният му домашен любимец умира след ухапване от змия тайпан.

Животът на самотния остров не е лесен. Всеки нов ден на бившия милионер е борба за оцеляване. Сред големите проблеми в ежедневието са недостигът на чиста вода и електричество.

Въпреки това Дейвид споделя, че е щастлив и няма нужда да се тревожи за терористични атаки.

"Тук има змии, паяци и крокодили. Но е по-сигурно, отколкото в други части на света, що се отнася до тероризма. Лягам си вечер с мисълта, че няма да стана жертва на атака. Няма друго място, на което бих искал да бъда, освен на този Рай на земята", споделя 73-годишният мъж, цитиран от Нова тв.

Той е роден в Сидни. Веднъж годишно пътува до най-близкото населено място, за да си купи ориз, зехтин и някои сладки изкушения, като гумени мечета и шоколадчета.

Повече за живота му вижте във видеото: