Община Камено, СУ „Христо Ботев” гр. Камено, местното читалище „Просвета-1927” и ДГ „Слънце”, гр. Камено ще отбележат 24 май - Деня на българската просвета, култура и на славянската писменост под надслов „Книгата, без която не можем!”.

Събитието се организира съвместно с екипа на Дарик Югоизток. Журналистите подеха кампания по събиране на книги с автограф и послание. В него се включват актьорът Тони Минасян, станал известен на широката публика в ролята на Роки от сериала „Седем часа разлика”, както и рокери с мощни мотори от бургаския клуб „Холиганс“ МС. Всеки един от тях ще прочете в импровизирано радио предаване любим пасаж от своя книга, която по-късно ще дари на местното читалище. В инициативата с любима книга с посвещение се включиха още директорът на ТД на НАП Бургас – Татяна Кънчева, зам.-ректорът на БСУ проф. д-р Милен Балтов и председателят на Сдружението на художниците в Бургас Митко Иванов.

Специално за активните възрастни читатели на общината сценаристът, драматург и писател Иво Сиромахов е подписал поименно свои книга с автограф. Община Камено е подготвила подаръци по повод празника за първокласниците и активните ученици, които кметът Жельо Вардунски ще връчи в деня на празника. Със собствена инициатива – книга за изявените деца се е подготвила и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Програмата ще продължи с изпълнение на учениците от СУ „Христо Ботев”, гр. Камено с песента „Върви, народе възродени!”, както и рецитал. Те ще изиграят и актьорска сценка пред гостуващите. Най-малките от ТА ,,Здравец“ отново ще танцуват на сцената пред Общината. Програмата ще завърши с изпълнение на малчуганите от ДГ „Слънце”.