Община Айтос и РУП-Айтос продължават изпълнението на новата транспортна схема за движение на МПС в града. Реорганизация на движението вече има по някои от най-натоварените улици в центъра. В края на 2016 г. еднопосочни станаха улиците ”Филип Кутев” от страната на Бюрото по труда, същата улица откъм читалището, както и най-натоварения участък от ул. „Паисий”.

Тази година, според плана за организация на движението, еднопосочна стана и част от ул. ”Васил Левски” - от кръстовището с ул. ”Гурко” в посока центъра е забранено движението на МПС. Целта е да се облекчи трафикът, да се избегне задръстването и да се подобри движението в града. Паркирането на МПС ще става само в едната посока, което ще облекчи и движението на пешеходците. С решение на Местната комисия за ред и сигурност, която се ръководи от кмета Васил Едрев и Кирил Котрулев - началник на полицейското управление, се поставят и пътните знаци, които указват възможността за движение. Задачите по реорганизацията на движението в Айтос се координират от ст. инспектор Стойко Стоев - началник група ”Охранителна полиция” и Мехмедали Руфадов - ст. експерт в отдел ИДРР в Община Айтос.

Важна част от работата на комисията е пътната маркировка. През 2017 г. продължава поставянето на липсващи и нови пътни знаци, както и изпълнението на плана по новата транспортна схема.