Музикантите от група GRIMAZE стартираха ударно турнето си “МЕТЪЛ ЗА СМЕТ 2” с първите дати Бургас и Варна, почиствайки над 10 000 литра отпадъци от природата, заедно с 50 доброволеца.

В почистванията основно се включиха хора от публиката - приятели, с които споделяме музиката и любовта към метъла” – казват от групата.

Сред почистените обекти е боровата гора в кв. Меден Рудник в Бургас, където разхождащите се хора, ще могат да се радват на зеленина без разхвърляни битови отпадъци сред нея.

Турнето, което включва концерти и събития за почистване на отпадъци, продължава в още 7 български града, сред които са Севлиево, Плевен, Русе, София, Стара Загора, Велико Търново и Пловдив.

“Казват, че човек е това, което оставя след себе си. Макар че с бандата не изхвърляме отпадъци в природата, един ден решихме, че не можем просто да се разхождаме, да се радваме на слънцето и да подминаваме целия този боклук навсякъде. В този ден събрахме първите си няколко чувала отпадъци и чувството беше толкова яко, че го препоръчваме на всички” – казват от GRIMAZE