Още щом изсъхнаха улиците и гонките по бул "Янко Комитов се възобновиха с нова сила", оплакват се хора от "Славейков". Джигитите нямат търпение да започнат да пилят гуми и да се хвалят с новите си тунинги. В надпреварата вече се включиха и мотористи, въпреки студеното време.
Групичките за състезанията се организират в затворени групи във Фейсбук, издадоха загрижени жени и момичета, чиито любими рискуват живота си, за да се изфукат какви шофьори са. Имало и залози, които започвали от 10 и достигали до 100 лева. Всеки залагал на свой приятел, или на кола, която му е харесала, а после част от парите взимал победителя, а останалите се разигравали на черно тото. Лъвският пай оставал за организаторите, говорят из автосредите.

Хората от "Славейков" обаче не се интересуват нито от залози, нито от тунинги. Те искат спокойствие и с ужас очакват лятото, когато състезателите бръмчат до три часа след полунощ.

Любителите на гонките ги провеждат на няколко места в града, но любимото им е бул. "Янко Комитов" заради правия участък и липсата на много минувачи и движение през нощта. Момчета следят за полиция в началната и крайната точка на участъка и дават сигнал, ако видат униформени. Тогава състезателите завиват в уличките на комплекса и се скриват, докато отмине опасността, а за забавление форсират моторите под нечии тераси.

Този път искаме да се спази новия Закон за движение по пътищата и да се отнемат книжките на всеки, който организира гонките и си позволява да тормози цял комплекс, сигнализираха в БургасИНФО потърпевши. Те предупредиха, че ще алармират всички инстанции и няма да позволят булевардът да се превърне пак в автописта.