Трима души са потвърдили самоличността на жената, нагло откраднала парите за лечение на болно дете от магазин за хранителни стоки в ж.к. "Славейков", както БургасИнфо първи писа (виж ТУК).

Кражбата е извършена на 25 януари, сряда, между 14,30 и 15,00 часа от магазина до блок 71 в бургаския квартал. За наглия обир на кутията с дарения в помощ на болно бургаско дете ни сигнализира Тодор Атанасов.

„По телефона ми звъннаха трима души, за да ми потвърдят самоличността на Доника и Петко, за които това не е първо престъпление. И тримата запознати ми дадоха почти една и съща информация. Това е рецидив, в продължение на времето се случват тези неща. Оказа се, че Доника е позната на полицията и неведнъж е била задържана“, разказа пред репортер БургасИнфо Тодор Атанасов, благодарение на когото двамата обирджии са разпознати.

На записа се вижда Доника Попова, прикривана от Петко Великов, която с особена дързост извършва кражбата – влиза в магазина, насочва се право към кутията с дарения, слага я в чанта и веднага излиза от магазина. От действията и се предполага, че обира е предварително планиран.