Турски тир потъна тази вечер в пропастите по Околовръстния път на Камено, за който местните жители водят дълга битка, за да извоюват ремонта му. Камионът е третият за тази седмица, който попада в капана на шосето. Багер, изпратен от Общината, помогна на тира да продължи пътя си, след много усилия да бъде измъкнат от ямата. „Шофьорът буквално се чудеше дали се намира в Европа“, коментираха жители на Камено, станали свидетели на инцидента. Камионът пътувал към „Лукойл“, но се озовал в дупките, които след снега са буквално зейнали като пропасти. Само преди дни в тях са попаднали и двама македонски водачи.

Кметът на Камено Жельо Вардунски заяви, че в момента по шосето е невъзможно да се шофира. „Трябва спешен частичен ремонт, а след това и основен“, каза Вардунски пред БургасИНФО. Той е получил уверения, че парите за ремонт ще бъдат осигурени и се надявам бързо да започне изпълнението му.

За този път, който е държавен, местните жители протестираха през миналото лято, като затвориха другото шосе, което минава през града и води към Южното Черноморие, като получиха и пълната подкрепа от кмета Вардунски. От АПИ уверяваха, че има заделени пари за ремонт за тази година, който обаче все още не се знае кога ще започне.