Осем автомобила са закъсали в преспите на пътя Камено-Кръстина-Винарско. Колите са в района на село Кръстина, съобщи кметът на община Камено Жельо Вардунски за БургасИНФО. Изпратена е техника, която да измъкне автомобилите. „Има много силен вятър, който бързо образува преспи. Пътят беше почистен и хората са се подвели, но бурният вятър бързо прави снегонавявания. Нека оттук нататък шофьорите да внимават и да избягват пътувания“, каза кметът Вардунски.

Закъсал автомобил има и в село Трояново, като също е изпратена техника за оказване помощ на хората.

10 коли бяха блокирани по пътя Твърдица-Меден рудник. На мястото е изпратен снегорин, който да почисти заснежения път, но разгневени, част от шофьорите, се опитвали да го изпреварят, като по този начин необмислено и неразумно още повече затруднявали движението му.

От общината вече са изпратили на мястото друг автомобил, който да съдейства за изтеглянето на закъсалите возила. Така ще се даде възможност да се почисти своевременно участъка и да се нормализира трафика. Според предварителната информация до блокадата е била предизвикана от жена, която шофирала пежото си с летни гуми и закъсала в преспите.