Голяма търговска верига ми отрови празника, пише ни ядосана бургазлийка. Татяна Тодорова попаднала в предновогодишното меле в магазина. Исках да напазарувам последния ден, за да бъде всичко прясно на трапезата, а не да го държа във фризера. Не предвидих снега, не предвидих големите задръствания, психически се бях подготвила за опашките в магазина. Но заедно с неизчистения от сняг паркинг, буксуването на колата, трудното намиране на място и още по-трудното излизане от него, се натъкнах и на развалена стока.

Бях планирала м менюто да има панирано филе от бяла риба и намерих филе от хек. Което се продаваше на солидна цена. Когато го занесох вкъщи, то не можа да се размрази цели четири часа. Като отворих плика, в който беше опаковано, открих, че в него има два тънки дълги филета от риба, здраво залепени с един пръст лед. Този монолитен блок успя да се отпусне на шестия час и се наложи все пак да отлепям рибата от леда. Самите филета пък изведнъж започнаха да изпускат вода като напоени гъби за миене на съдове. С ужас започнах да ги изстисквам, за да махна водата и да не пръска в тигана. Въпреки че ги овалях в брашно, а после в панировка, парчетата от хек започнаха да се пръскат в буквалния смисъл на тази дума. Панировката изтече на една страна, а филето се раздроби на дребни парченца и веднага изгоря в олиото, пръскайки навсякъде. Дори нямаше мирис на пържена риба, а на нещо много странно.

Минах без предястие, но искам да попитам що за боклуци се продават на щанда за дълбокозамразени храни? И кога е ловена тази риба? Преди колко години? Кой я е пакетирал така, защото няма как да се образува плочка от лед дебела цял сантиметър, ако преди това в торбичката не е сложена вода. Колко пъти е бил замразяван и размразяван продуктът, за да достигне до степен на полуразложеност? И какво щеше да се случи, ако все пак го бяхме изяли?

Имам молба към веригата "Кауфланд" – проверете си продуктите! Печалбата не е най-важното нещо, а здравето на хората, завършва сигнала си разочарованата Татяна.