Българка е пострадала при атаката в нощен клуб в Истанбул тази нощ. Тя се намира в болница и ще бъде оперирана, съобщи външният министър в оставка Даниел Митов. Българският посланик в Анкара Надежда Нейнски пътува към пострадалата, съоби Нова телевизия. "Момичето е младо, било е простреляно и вече е оперирана. Влизам в болницата и след минути ще разговарям с лекарите за състоянието й. Все още няма данни за други пострадали българи. Нека нашите сънародници, които посещават Турция, да бъдат много внимателни", каза посланик Нейнски.

Нападението беше извършено около 01.15 местно време в популярното нощно заведение "Рейна" в квартал Ортакьой. Мъж, облечен като Дядо Коледа нахлу в клуба, докато вътре стотици празнуваха Нова година и започна да стреля безразборно по хората. По информация на турските власти са загинали 39 души, сред които 16 чужденци. Нападателят все още е на свобода.

"Солидарни сме с народа на Република Турция в този тежък момент. Изразяваме своите съболезнования на близките на загиналите и желаем бързо възстановяване на пострадалите.

България като член на ЕС и НАТО, като приятелска и съседна на Турция страна, решително осъжда нападението над цивилни граждани и изразява своята солидарност в защитата срещу общата опасност от тероризма", заяви Даниел Митов във Facebook.

Всички, които искат да се свържат с българското генерално консулство в Истанбул, могат да го направят на номер + 90 533 383 64 14.