Приключваме годината с много добри финансови резултати, без дългове, с платени стари задължения, почти няма да имаме неразплатени сметки. Това заяви кметът на Камено Жельо Вардунски накрая на годината, като посочи и основните акценти в строителната програма за следващата – 2017-та г.

Една от задачите ще бъде ремонтът на покрива на Културния дом, който тече и залива етажите надолу. „Задължително трябва да го поправим, както и залата на Читалището, в която се събираме за празници. Смятам да я ремонтираме напълно, защото от комунизма не е пипана. Ще продължим с асфалтирането на улиците, като ще се консултираме с ВиК, за да може те първо подменят водопроводите. Продължаваме работата по крепостта Русокастро. Следващото по важност е спечелването на проект за водния цикъл за Трояново и Тръстиково. Очакваме отговор за пътя Константиново-Русокастро, който ще помогне на посетителите на крепостта. Ще продължив с озеленяването, почистването на гробищни паркове“, каза кметът Жельо Вардунски.

Той посочи, че в Камено трябва да бъдат направени няколко зелени зони. „Колкото и „ЛУКойл“ да намалят вредните емисии, ние трябва да сме зелен и хубав град. Има много стара дървестна растителност, която трябва да се премахва. Гледаме повече нови дървета да засаждаме. Ще бъде изграден втори зелен пояс в центъра на Камено, около стадиона вече сме започнали. Там има стари тополи, които са опасни, освен това хвърчи прашец, който създава проблеми на хората с алергии. Идеята ми е да засадим паркови дървета, подходящи за населено място. В този район имаше зелена площ, който беше изоставена, с тръни и бодили, сега ще стане красив парк, който ще бъде успореден на главната улица. Ще направим допълнителен паркинг до кафе „Панорама“, защото съществуващият е много малък. Като се качват колите по тротоарите, се затруднява движението на пешеходците. Ще продължим зелената зона по пътя за Кръстина. Там има много стар паметник на загиналите във войните, който беше занемарен, а сега ще бъде обновен“, добави градоначалникът.

Той подчерта че тази седмица ще бъде на разговор в Агенция „Пътна инфраструктура“ в София, за да се увери лично, че ще бъдат отпуснати средства за дългоочаквания ремонт на Околовръстното шосе на Камено. „Гласувани са средства, искам да получа потвърждение“, каза още Вардунски.