Мним асансьорен техник, прибрал над 400 лева от доверчиви пенсионери е заловен от полицията. Това е криминално проявеният И.С., 31 годишен от Бургас, който извършил серия от измами.

На 6-ти август заблудил 70 годишна бургазлийка от бл. 43 в к-с “Зорница”, че ще почисти асансьорната шахта, като поискал сумата от 33 лв. Пенсинерката разполагала само с 50 левова банкнота, като се уговарили след почистването, И.С. да й върне ресто.

На 14-ти август жертва на измамника станал 85 годишен бургазлия от бл. 53 в ж.к. “Лазур”. Старецът дал 100 лева за почистване на наводнена асансьорна шахта в блока, но И.С не се върнал и не изпълнил работата, за която е нает.

На 22-ри ноември заблудил 71 годишен бургазлия от бл. 37 в ж.к. “Лазур”, че ще почисти асансьорна шахта и ще извършил ремонт на асансьора, като поискал сумата от 310 лв. за труда си. Вземайки парите И.С. си тръгнал и пенсионерът се усетил, че е измамен и алармирал полицейските служители от Пето Районно управление – Бургас, които задържат 31 годишния бургазлия.

И.С. направил пълни самопризнания за извършените от него деяния. Работата по цялостно документиране на престъпната му дейност продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.