Бургаският превозвач „М-Бус” бе една от двете български фирми, които бяха поканени от гиганта Mercedes на автоизложение във Варшава. По време на него, немската марка представи новия си автобус за градски условия - Mercedes Conecto.

„На изложението, което събра представители на цяла Източна Европа, от българска страна присъствахме ние и Софийски градски транспорт”, каза Антон Христов от „М-Бус”. Бургаският превозвач от години си сътрудничи с вносителя на Mercedes - "Балкан стар аутомотив".

„Автопаркът ни разполага с автобуси, марка Mercedes и Setra, чиито двигатели отговарят на европейските стандарти за екологичност”, допълва Антон Христов.

От превозвача винаги са държали на опазването на околната среда и се стремят да попълват обновяват автопарка си през няколко години.

„Експлоатацията на превозни средства с по-малка възраст и двигатели, отговарящи на еконормите, предполага и по-добри условия на труд за персонала”, обяснява управителят на „М-Бус” Румен Христов. Това бе забелязано и от Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда”, която излезе с доклад, в който дава висока оценка на работата на превозвача. Тя е публикувана и в специализираното издание „Труд и здраве”.

Транспортното дружество е един от големите работодатели в сферата на транспорта в Бургаска област. В „М-Бус” работят 180 души – шофьори, кондуктори, механици, административен персонал. „М-Бус” е и единственето транспортно дружество в областта, което освен в Бургас има самостоятелни клонове и дава работа на десетки души в: Карнобат, Слънчев бряг и Малко Търново.