Премиерът Бойко Борисов не посочи нито едно име като евентуален кандидат за президент на ГЕРБ ден, преди длъгоочакваното официално обявяване на името, което предстои утре в София. При посещението си в Черноморец за откриване на рибарското пристанище, Борисов заяви: „Ще събера актива – кметове, депутати, министри, общински съветници, ще им кажа какво мисля и ще вземем решение. Цяло лято казвам, че като дойде време за президентски избори – ще говорим за президентски избори“, заяви той.

На въпрос дали днес няма да сведе имената поне до две, след като преди ден Цветан Цветанов посочи възможни четирима кандидати за президент, Борисов отговори с чувство за хумор. „Като го канят по студия и го разпитват и той се чуди какво да каже“, каза премиерът.

Припомняме, че Борисов дойде в Черноморец, където заедно с кмета на Бургас Димитър Николов и на Созопол Панайот Рейзи, преряза лентата на пристанището, чието изграждане е на стойност 10 милиона лева. На церемонията присъстваха и кметовете на Поморие Иван Алексиев, на Приморско Димитър Германов, на Царево - Георги Лапчев, директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов, директорът на Областната дирекция по безопасност на храните в Бургас д-р Георги Митев, общински съветници от ГЕРБ в Бургас и Созопол.
По време на разходката си край лодките Борисов получи като подаръци от местните жители снимка на съоръжението, направена с дрон, както и картина на морска тематика. Не бяха пропуснати и селфитата с местни жители, рибари и деца на фона на морето.

„Красиво е, осветено е вечер, хубаво е за хората, особено след големите наводнения преди години. Взехме мерки и отриваме пристанище след пристанище. С 2 млрд. лева живи пари патихме за централи, което с нищо не се допринесе за живота на хората. А смятайте, ако този капитал не беше изнесен какво още можеше да направим. И като прибавим че 3,5 млрд. разплатихме за КТБ... Прдстоят избори – можем да сравним – за една година те направиха тези дупки, ние за една година ги запълнихме. Едно по едно нещата стават. Непрекъснато трялва да се обновява инфрастркурутарата, а не да се дават пари за мегаломански проекти, които никога няма да станат. Но българинът помъдря“, каза Борисов.

Кметът на Созопол Панайот Рейзи заяви, че новото пристанище е уникално, още повече, че хората не са забравили времето, когато бурята потопи лодките им. „Това вече няма как да се случи. Като се тръгне от Каварна до градовете на юг, има къде да се влезе на пристанище“, каза той.