Зверски екшън с вили и дъски срещу полицаи се разигра в циганската махала на Сунгурларе. Причината е, че местни полицаи са се опитали да спазят задълженията си и да спрат каруца на циганин, който се движил в града извън регламентираното от кмета Васил Панделиев време. Вижте абсурдната хронология на събитията, завършила преди броени дни с влизане на жандармерия и заплахи за убийство на временния началник на РУП-Сунгурларе:

Полицейски служители от РУП- Сунгурларе се намирали на кръстовището между улиците „Гр.Гроздев“ и „Вимпромска“, където спрели за проверка конска каруца, която се движела към центъра на Сунгурларе. Униформените спрели нарушителя водача, тъй като имало издадена заповед от кмета Васил Панделиев, с която по време на гроздобера се забранява двжението на каруци след 18.00 часа. На полицаите им направило впечатление, че каруцата пътува между село Черница и Сунгурларе макар, че домът на водача се намирал на друго място. Това им дало основание да го спрат за проверка. Те поискали личната карта на водача на допотопното превозно средство, чиито инициали са С.М.С., при което съпругата му дала свой документ за самоличност, но самият той не представил такъв. Вместо това той започнал да се държи арогантно и да отправя обиди и закани към полицейските служители. Крещял: „помияри, боклуци, не знаете кой съм аз, ще ви е*а майката, ще ви пребия“. На двамата служители на реда им направило впечатление, че гневният каруцар е в явно нетрезво състояние. Те му разпоредили да слезе от каруцата си, за да бъде отведен в полицейското управление, но той вместо да се кротне, продължил с обидите. Последвал нов поток: „педера*ти мръсни, боклуци, кои сте вие, че ще ми казвате какво да правя, ще ви убия. Аз отивам в болницата“. Бесният водач на каруцата извадил дъската, ползвана за седалка и започнал да замахва с нея срещу служителите на полицията в изпълнение на заканите си. След това той се качил на каруцата си и потеглил по ул. Вимпромска“. През това време полицаите уведомили оперативния дежурен служител от полицейското управление, като поискали съответно съдействие, както от полицията така и от жандармерията в Бургас. Двамата полицаи направили обход в циганския квартал на Сунгурларе, като открили агресивния ром пред дома му на ул. „Изгрев“ № 51. Там отново те му разпоредили да слезе от каруцата си и да се качи в служебния полицейски автомобил, за да бъде отведен в полицейското управление. Той обаче отново не изпълнил тяхното разпореждане, като продължил да сипе обиди. Униформените отново му обяснили, че ако не изпълни тяхното разпореждане, ще бъде употребена спрямо него физическа сила, с оглед принудителното му задържане. След това се приближили към него и го повалили го на земята. В този момент обаче забелязали, че около тях се е събрала голяма тълпа от хора от същия квартал, голямата част от които били роднини на агресивния циганин, който имал девет братя и сестри, както и братовчеди, всичките живеещи на неговата улица.

Войнственият брат на бесния ром – Матей, държал вила в ръцете си. Враждебното поведение на тълпата наложило полицейските служители и жандармеристите да се оттеглят с цел да бъде предотвратено възникването на по-сериозен конфликт и с непредвидими последици.

Малко по-късно лично временно изпълняващият длъжността началник на Районно управление – Сунгурларе провел разговор с агресивния водач на каруцата, като го предупредил, че ще му бъде съставен акт за административно нарушение. В отговор на това обаче получил псувни и закана за убийство.

По-късно циганинът с каруцата бил задържан, след като с линейка на Спешна медицинска помощ отишъл до полицейското управление. Малко след това обаче той бил освободен, тъй като в резултат на извършения му преглед от фелдшер от Спешна помощ било дадено предписание, че задържането му за 24 часа е противопоказано.