Безрасъден жител на поморийското село Каменар вдигна на крак местните жители, 4 пожарни с 12 огнеборци гасиха пожара, който той подпали, за да спасят къщите. В пика на пожарите и след многобройните предупреждения за опасността от огън, 32-годишният Иван Н. решил да драсне клечката на сухите треви в двора си, който се намира на края на селото. В съседство имало къща, чиято собственичка обаче не живеела в селото и сградата в момента била необитаема. Бързо обаче огънят се разпалил и излязъл извън контрола на неразумния стопанин.

„Местните жители се вдигнаха на крак, за да не допуснат до идването на пожарната пламъците да погълнат къщата и да стане истинска трагедия“, разказаха потресени от глупостта на мъжа негови съселяни. Четири пожарни с 12 огнеборци гасиха огъня. „Мислехме си, че след толкова предупреждения и натоварената работа на пожарникарите през този сезон, няма да се стигне до там и ние да им създаваме проблеми, но уви“, коментираха жители на Каменар пред БургасИНФО.

Според официалната информация от полицията е изгорял част от лозов масив, разположен западно от ул. „Хан Аспарух“, но не са засегнати жилищни сгради. Огънят е потушен от четири противопожарни автомобила и 12 огнеборци. Мъжът, причинил пожара, е задържан за срок от 24 часа. Стойността на нанесените щети са в процес на изясняване от служители на Районно управление – Поморие.