Изненадващата липса на мотори пред Турското консултво в Бургас тази вечер, за когато беше насрочен национален простест срещу шофьора Фарук Бекташ, който уби двама мотористи на пътя, има своето обяснение (ВИЖ ТУК). Репортер на БургасИНФО се свърза с представители на най-известния клуб в Бургас „Морски братя“, както и с друг спортен мотоклуб, за да проверим каква е причината за липсата на реакция. Оказа се, че моторджиите просто не вярват, че с такъв простест ще решат големите проблеми, които те имат на пътя.

Не можем още да решим каква да бъде реакцията ни, ще имаме събрание в неделя, за да преценим ситуацията и тогава ще излезем с решение“, казаха от „Морски братя“.

Не толкова лаконично реагираха в другия мотоклуб, с който се свързахме. От там заявиха, че не виждат смисъл от подобни демонстрации: „Държавата ги неглижира тези неща. Глобяват за неправилно паркиране, но не и за неправилно каране. Няма смисъл от масирани прояви, ще се бибитка малко, това е излишно“ и добавиха още, че от началото на мото-сезона само в рамките на град Бургас са се случили над 30 проишествия с моторджии, което за мащабите на града е много голяма бройка, но нищо не се прави на базата на тази черна статистика. „Много ни засичат, блъскат ни умишлено“ се жалват още те.