Полиция охранява сградата на Турското консулство в Бургас, където тази вечер трябваше да се състои протест на моторджии срещу турския гастарбайтер Фарук Бекташ, убил двама рокери на пътя край Драгоман. Днес стана ясно, че пуснатият под домашен арест Бекташ е избягал, а съдът го обяви за общодържавно издирване. Това предизвика бурните реакции на моторджии от цялата страна, като в социалните мрежи се организираха два протеста – единият пред Турското посолство в София, а другият – пред Консулството в Бургас. За начало беше определен 18.00 ч. По това време обаче пред сградата на дипломатическата мисия в Бургас освен полиция, не дойде нито един моторджия. „Възможно е да са се включили в демонстрациите в София или да са изразили по друг начин недоволството си”, казаха минувачи.

60-годишният турски гражданин уби двама българи мотористи край Драгоман на 24 юли т.г.. Съпрузите пътували за Австрия, за да видят сина си, когато били смазани от мерцедеса на Бекташ.

Миналата седмица Софийският окръжен съд остави турския гражданин под домашен арест, след като той представи договор за наем на квартира в столичния квартал "Враждебна". Оттогава той е в неизвестност. Предполага се, че е напуснал страната.