С нетрадиционен манифест, но в подкрепа на традиционното семейство между мъж и жена, над 400 бургазлии ще се съберат от 11.00 часа, на 18 юни на площада пред сградата на Община Бургас.

С танц на семейни двойки и техните деца, участниците, които ще се отличават по пол чрез розови и сини тениски, ще изразят своята позиция на защита към най-важната клетка на обществото.

Събитието в подкрепа на традиционното семейство ще се проведе успоредно с планирания за същата дата гей парад в столицата. То няма да бъде насочено срещу хомосексуалистите, а ще бъде контрапункт на все по-агресивно налагащата се демонстрация на сексуалността, която води до твърде ранно сексуализиране на подрастващите и подкопава устоите на брака.

Идеята на участниците е да покажат, че във време, в което много млади хора живеят без брак, а ЛГБТ активистите искат еднополови бракове, обществото трябва да помни, че всяко едно дете има нужда от майка и татко, за да се развива като хармонична личност.

Инициативата е на християнските протестантски църкви в Бургас, които преди две години отново, по повод провеждането на София Прайд 2014, излязоха на шествие по бургаските улици със сватбени костюми и булчински рокли.

Организаторите приканват всеки, който подкрепя браковете между мъж и жена и отглеждането на децата в традиционно семейство, да се включи в събитието.