Продадох колата на молдовец, който явно сега явно е в Истанбул, твърди помориецът, на чието име се води леката кола „Форд“, попадна в центъра на атентата срещу полицейски автобус в Истанбул. При експлозията, загинаха 11 души, а 40 са ранени.

На разпространени веднага след трагедията кадри се вижда и автомобил с бургаска регистрация, който се намира непосредствено до взрива. Според външното ни министерство обаче няма данни за пострадали българи.

Експлозията е станала в непосредствена близост до натоварена спирка на метрото, която обаче в този момент е била затворена. В близост до взрива се е намирал и нашият сънародник Джантай Коджаюмер, съобщи Нова телевизия.

„Помислих, че е станало земетресение, а то взрив. Отидох до мястото и имаше много ранени. Не допускаха полицаите, защото може би допускаха, че има и друг атентатор”, разказва Джантай Коджаюмер пред Нова тв. Той също е видял колата с бургаска регистрация.

„ Не можах да видя дали са били там, дали са ранени. Бяха паркирали. Между другото, аз всеки ден ги виждах там, бургаската регистрация”, разказва мъжът.

Автобусът на полицаите минавал през оживена градска част близо до Капълъ чарши. В този момент до него се е взривила кола-бомба. Загинали са седем полицаи и четирима цивилни граждани.