Учители от Поморие и Ахелой са в шок, след като преживяха тежка катастрофа днес, когато автобусът им катастрофира челно в тир край сливенското село Камен. Потърпевшите са 20 преподаватели от ОУ „Христо Ботев“ в Поморие и 10 от ОУ „Христо Ботев“ в Ахелой, които са пътували до Велико Търново, за да отбележат празника 24-ти май, научи БургасИнфо. Там те отишли, за да видят спектакъла „Звук и светлина“, след като приключили официалните тържества в градовете им, научи БургасИнфо. На връщане обаче хубавите емоции се изпарили, когато автобусът им, при изпреварване, се блъснал в насрещно идващ тир.

„Дори не разбрахме как се случи, защото повечето от нас бяха уморени от преживяванията и спяха в автобуса. Само усетихме удара и многото стъкла. Ранените колеги са именно от тях – имаме хора с рани по лицата. Като цяло обаче се разминахме без тежки наранявания и вече се прибрахме“, каза пред БургасИнфо директорът на училището в Ахелой Юлияна Атанасова.

Трима учители са останали в болницата в Сливен, най-тежко ранен е бил шофьорът на автобуса, който е с бургаска регистрация. На него му предстояла операция на крака.

Припомняме, че автобусът с преподавателите катастрофира на завоя до сливенското село Камен.