Пилотът Митко Д., който загина в разбития самолет край несебърското село Гюльовца, пръскал с препарати нивите на Стоян Бедния – земеделски производител от съседното поморийско село Порой.

„Чувах го как пръскаше, докато в един момент просто заглъхна, след което се струпаха автомобили“, разказа местен жител пред БургасИнфо.

Загиналият пилот имал 12 хил. летателни часа зад гърба си и е с над 30 години стаж. Хеликоптерът бил негов. Семейството му вече е уведомено за трагедията.

Чух как пръскаше и в един момент просто заглъхна, каза местен жител. В момента текат разпити на свидетели за изясняване причините за трагедията

Същевременно стана ясно, че във връзка с тежкия инцидент е започнало следствено дело срещу неизвестен извършител, под надзора на Национална Следствена Служба София и Окръжна прокуратура Бургас, затова че в землището на село Гильовца, община Несебър при управление на въздухоплавателно средство нарушил правилата за движение и по непредпазливост причинил смъртта на 61-годишния мъж от Бургас.

Към момента се извършва оглед на място, разпит на свидетели, както и други процесуално-следствени действия с цел изясняване на обективната истина.

Както БургасИнфо вече съобщи Митко е зареждал с препарати самолета в двора на бившата кооперация в Порой. В момента на катастрофата той е приключвал работата си и е правил последна обиколка на нивата. Според местни хора Митко е дошъл преди няколко дни от базата си в Камено, където работел от години. Жители на Камено заявиха, че е бил опитен пилот, но преди години е имал друг инцидент, без сериозни последици.

Експерти съобщиха, че няма опасност от замърсяване с пестициди на мястото на катастрофата днес.