Жители на Дюлево искат старото училище в селото да се превърне в старчески дом. Това обяви пред Дарик, кметът на населеното място, Зорница Георгиева.

"Много хора са на мнение, че това може да се направи в Дюлево. При всички положения, дюлевци не са съгласни сградата да бъде продадена или съборена", каза Георгиева. Училището в средецкото село е затворено от над 10 години. Зданието е в лошо състояние, дворът е обрасъл с бурени.

"Единственото, което можем да направим към този момент е да почистим двора", признава Георгиева. Тя се надява, че от община Средец ще помогнат за разкриването на дома за възрастни хора.

"Надявам се, че ще намерим и пари за ремонта на селския храм. Все още не знаем колко пари ще ни бъдат необходими. Трябва да се ремонтира покрива, малкият заслон, камбанарията", допълни Зорница Георгиева.

Най-голямото село в общината се гордее с най-младия кмет в областта. Зорница Георгиева спечели местните избори там през миналата година, едва на 24 години. „Няколко месеца по-късно Дюлево изглежда по различен начин, работа обаче все още има", каза младата кметица.

Последното нещо, за което успява да се пребори е възраждането на селския панаир, на който дюлевци се събраха през изминалите почивни дни.