Всеки бизнесмен, който има обект в градината край плажа в Созопол ще се сдобие или с дистанционно по списък или ще зарежда обекта си с ръчна количка, с която доставчиците ще пренасят стоката от улицата. Това стана ясно днес при обсъждане в Общинския съвет на проблема с профучаващите по алеи с майки, дейца и туристи в градината в морския град. „Това не е аутобан, че да ми карат с 60 км./час“, каза кметът Панайот Рейзи. Проблемът с колите, които необозпокоявано влизат по алеите като на магистрала беше поставен от общинския съвет и лице на опозицията в Созопол – Тихомир Янакиев от БСП.

„Аз лично съм бил свидетел как заради влизането на автомобили в тази градина е бил на косъм фатален инцидент. Какво ще направи Общината?“, попита Янакиев.

Кметът Рейзи заяви, че всяка година този проблем съществува, като са правени опити да се реши със знак, с поставяне на скоби, с бариера. Той обяви идеята си да събере всички собственици на заведения, както и консесионера на плажа, за да ги оборудва с дистанционно и да въведе електронна бариера на входа на градината. „Едно дистанционно ще има и при нас в случай на нужда“, заяви градоначалникът.

След като в залата се чу пример за това как в Бургас заведенията край морето зареждат с колички, Рейзи заключи, че е възможно да се вземе предвид и от тази идея. „Градината не е аутобан, за да ми карат с 60 км./ час по алеите. Забранено е!“, каза той. В крайна сметка тепърва ще стане ясно този въпрос как ще бъде решен това лято – дали ще бъде сложена бариера и собствениците на заведения в градината ще бъдат снабдени с дистанционно за нея, или пък ще зареждат обектите си с ръчни колички.

Какъв ще бъде редът за паркиране в Созопол това лято и как туристите ще бъдат регистрирани online в полицията, за да няма престъпници и да бъде осигурено спокойствието на летовниците – очаквайте в БургасИнфо