Деца трогнаха жителите на най-големия бургаски ж.к. „Меден рудник“ като организираха акция за здравето на своя болна съученичка. Учениците изработват сувенири от мидички, за да могат да съберат средства за лечението на момиченцето.

„Преди малко бях на кафе и на масата ни изскочи едно момченце с червена тениска и лого на у-ще Елин Пелин.. поздрави ни и ни разказа как с негови съученици и приятели продавали мидички и други морски дарове близо нагоре по уличката в полза на своя съученичка,болна от рак.. покани ни най любезно да посетим "магазинчето" им, което се намира до задния вход на Club 4, до третата спирка на 211 в комплекса и се казва "Морски дар". Децата са чудесни, а постъпката им за пример! Казаха ни също че сами намират "стоката" си и я преобразяват и имат нова всеки ден. Ако искате да видите тези сладури на живо се отбийте! Дори и само за да помогнете... Убедена съм,че ще ви оставят без думи!“, коментират жители на „Меден рудник“.

Инициативата на децата събира възхитени коментари в социалните мрежи, като мнозина изявяват желанието си да ги подкрепят.

БургасИнфо научи, че децата са се организирали, за да помогнат на Тани, която страда от онкологично заболяване и в момента се набират средства за лечението й. Момичето трябва да замине на лечение в Хановер. При днешната си акция в "Меден рудник" групата малки доброволци е събрала сумата от 57 лева и те са изключително горди от това.