Музикалната звезда Принс е намерен мъртъв, съобщава "Мирър". Детективи разследват смъртта на легендата, след като бе намерен бездиханен в музикалното си имение в Минеаполис.Според сайта TMZ полицията e била извикана по спешност в имота в четвъртък в 9,43 ч. Сутринта, пише Блиц.

По-късно стана ясно, че има доказателство, че смъртта на Принс не е неочаквана, тъй като световноизвестният певец започнал да пише мемоарите си само преди месец. Близки до Принс източници разкриват, че били изненадани когато разбрали, че той е започнал проекта. Това е нещо, което е обмислял от години, но никога не е захващал. Принс успял да завърши около 50 страници от мемоарите си, преди да почине.

Нещо повече – миналия петък, след като бе приет в болница заради тежък грип, той се обърнал към тълпа от фенове, които го чакали близо до дома му. Принс им казал: „Изчакайте няколко дни, преди да отправяте молитви”, съобщи tmz.com.

От каквото и да е страдал Принс, то е било достатъчно сериозно, за да го принуди да отмени две представления преди няколко седмици. Още повече, че заради това се е наложило самолетът му да кацне спешно в петък само на 48 минути път от дома му.

След като влязъл в болница Принс бил разстроен, че новината за хоспитализирането му се разпространила светкавично. Той се страхувал, че хората ще помислят, че вече е мъртъв.