Садисти осакатяват животни, умъртвяват ги по особено жесток начин, след това захвърлят труповете в района на СОУ „Димчо Дебелянов” и намиращата се в близост детска градина, съобщи Burgasdream.com.

За това сигнализираха от бургаската организация „Милосърдни сърца”, които само за месец са спасили от сигурна смърт десетки кучета и котки. Пред Burgasdream.com доброволците обясняват, че зверствата добиват все по-голяма популярност в бургаския комплекс „Славейков”.

Там преди седмица бургазлийката Петя Димитрова открива коте със срязан гръб. Раната е толкова ужасяваща и дълбока, че се вижда гръбнакът на животинчето. За щастие жената не подминава – сигнализира организацията и сама поема грижите за раненото коте. Резултатите може да видите на снимката по-долу.

Друга животинка обаче няма същия късмет. Мъж открива в района на бл. 71 котка, която се мята от болка, но докато дойде помощта, вече е късно. На мястото е имало купа с вода със съмнителен цвят, което навежда на мисълта, че някой умишлено слага отрова.

Сред спасените животни е коте, което е било зверски пребито от човек, пред чийто гараж е нощувало, друго пък е било с раздробена челюст. Доброволците разказват, че има и животинки, които са анално насилвани с клони и други предмети.

Добрата новина е, че спасителите им не бездействат и резултатите са на лице. Те са се срещнали лично със старши комисар Калоян Калоянов, който е изразил готовност да реши проблема. Входирана е жалба в полицията, пуснат е сигнал в прокуратурата и в момента тече разследване по случая.