Несебърският Прин Киро, застрелял готвача си Никола Колев, е бил с над 1 промил алкохол в кръвта. Това стана яссно в кулоарите на Окръжния съд днес, където в момента се гледа мярката му за неотклонение. Пробата за алкохол на убития Никола, известен сред местните хора като Кольо Дългия, показала над 2 промила. Кирил твърди, че във фаталната вечер е пил само вино.

Адвокатите на Кирил Христов настояват той да бъде пуснат под домашен арест. Прокуратурата иска Кирил да остане в ареста, тъй като често е пътувал в чужбина и е възможно да замине зад граница, ако бъде пуснат на свобода. По време на съдебното заседание, което тече в момента, стана ясно, че Кирил е бил осъждан по член 131 от НК, но е бил реабилитиран.

Припомняме, че още в деня на убийството жители на Несебър коментираха, че ще бъде направен опит престъплението да бъде представено като нещастен случай. За него бяха задържани както собственика на ресторант „Принц Кирил“ - софийския бизнесмен Кирил Христов-Принца, така и бившият футболен шеф Пламен Копчев. Копчев е пуснат на свобода, а Кирил Христо привлечен като обвиняем.

Същевременно в Несебър се разказват легенди за отношението на Христов към готвача му, който е работил повече от 15 години за него. Местни жители коментират, че било практика на Христов да удря готвача Никола по главата, дори слагал на главата му ябълка, за да се цели в нея.

Принц Киро имал навика да размахва пистолета си, демонстрирайки внимание, постоянно парадирал с познанството си с влиятелни фигури, както в политическите, обществените, така и в полицейските среди.