Тримата обвинени за каналджийство Радослав Димитров, Ивайло Марков и Евгени Димитров поискаха мярката им за неотклонение „задържане под стража“ да бъде променена в „домашен арест“. Заседанието на Бургаския окръжен съд тече в момента.

Ивайло поиска да се прибере вкъщи, защото трябвало да се грижи за болно дете, освен това приятелката му Цветелина родила вчера. Радослав пък заяви, че майка му е болна. „Майка ти има психически проблеми, а ти – юридически. Не те ли е срам да използваш майка си пред съда“, обърна се към него съдия Събчо Събев. Обвиняемият пък му отговори, че бил финансово неспособен да плати гаранция, затова иска домашен арест. Мотивите на тримата дадоха повод на съдия Събев да даде разяснения за разликите между домашен арест и арест. „Вкъщи имаш телевизор, а в ареста – не“, каза той. Ивайло смутено отговори: „Не ми е за телевизора, за децата е“.

Радослав Димитров, Ивайло Марков и Евгени Димитров са обвинени в това, че на 9април 2016 година, около 11.30 часа, в района на „Вълчановско ханче”, община Средец, в съучастие като извършители, с цел да набавят за себе си имотна облага, осигурили превоз от с. Факия, община Средец към път, водещ за „Вълчаново ханче”, група чужденци – 16 души, граждани на Сирия.

Тримата обвиняеми вече са осъждани за подобни деяния.