Тухла от сграда, паметник на културата в Пловдив, падна върху детска количка и рани бебе. Това съобщи Dnes. Bg. Инцидентът станал днес по обед. Тогава майката била на разходка с 8-месечното бебе в центъра на града. Мария бутала детската количка по тротоара на улица „Бетовен”, на която се намира изоставената сграда, когато внезапно се чул зверски трясък. „Детето изпищя, голяма буца падна върху сенника на количката и от там вътре при нея. Цялата й уста беше в пръст, има и цицина на главата”, разказва пред Dnes.bg майката на детето.

Момиченцето ще бъде под наблюдение 24 часа и ако състоянието му се влоши, ще трябва да постъпи в болница. Според близките му, цитира електронното издание, бебето е извадило голям късмет.

На място пристигна районният кмет Георги Стаменов.
”За съжаление са много сградите, които не са в този добър вид. Люпят се мазилки, администрацията се опитва да бъде максимално ефективна. Пишат се констативни протоколи”, заяви той.
Собственикът на сградата се намира в чужбина. Стана ясно обаче, че преди две седмици е получил разрешение за ремонт на сградата от културното министерство.

Само в центъра на Пловдив опасните сгради са над 100.