Собственикът на хотел „Принц Кирил“ - Кирил, който е задържан за убийството на дългогодишния си служител Кольо Дългия, е демонстрирал редовно власт като размахвал пистолета си. „Преди време имаше сигнали, че е стрелял и в Млечния бар, обичаше да демонстрира познанството си с влиятелни фигури“, разказаха жители на морския град пред БургасИнфо. Същевременно се държал към верния си работник Кольо като към своя собственост. „Биеше по главата, накрая – ето, че го уби“, казаха хора, живеещи в района край ресторанта. Заведението се намира до църквата в сърцето на Стария град. Там неведнъж са се събирали известни настоящи и бивши фигури от политическия живот в Несебър. Както вече съобщихме, Кирил е софиянец, но често идвал в Несебър, за да наглежда бизнеса си. Редовно прекарвал уикенда в морския си имот. Обичал да събира компании, ходел и на лов.

Според запознати, твърде е възможно Кирил да е убил Кольо погрешка, след като е извадил оръжието си в разгара на купона снощи, около 22,15 часа и след стабилна почерпка с алкохол.

"Кольо работеше при него повече от 10 години. Беше блестящ готвач, сред най-добрите в района", казаха жители на Несебър.

От Окръжна прокуратура –Бургас съобщиха, че е започнало досъдебно производство по случая.

"До момента са извършени оглед и претърсвания на местопроизшествието. Установено е, че смъртта е настъпила след употреба на огнестрелно оръжие. Задържани за срок от 24 часа са две лица, от които са иззети обтривки за установяването на барутни частици. Установен е очевидец на престъплението, като предстои днес той да бъде разпитан, след което ще бъде уточнена правната квалификация на обвинението и то ще бъде повдигнато на извършителя", съобщиха от прокуратурата.