„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД въвежда предварителна продажба на билети за всички бързи влакове от 18 април до 2 май. Обичайният срок за предварителната продажба на билети и седящи места е 5 дни, но националният железопътен превозвач удължава този срок.

За празничните дни по повод Великден се предвижда да се осигурят и допълнителни вагони за влаковете, които пътуват по основните направления в страната. Националният железопътен превозвач напомня на своите клиенти, че могат да закупят билет и онлайн за шестнадесет влака, движещи се по основните търговски направления. Това са:

- бързите влакове със задължителна резервация по направленията: София – Горна Оряховица – Варна и обратно; Горна Оряховица – София и обратно;

- бързите влакове по направленията: София – Пловдив – Бургас и обратно; София – Благоевград и обратно; Пловдив – Варна и обратно; София – Варна и обратно;

- бързите влакове със спални вагони по направленията: София – Горна Оряховица – Варна и обратно и София – Пловдив – Бургас и обратно.

Тази система предлага бърз, лесен и модерен начин за закупуване на железопътни билети, независимо от местонахождението на клиента, като позволява и възможност за визуален избор на спални и седящи места, съгласно композицията на всеки влак. Разплащането се осъществява по електронен път с най-масово разпространените кредитни и дебитни карти. Билетът се получава на електронната поща на регистрирания клиент, след което се разпечатва на хартиен носител.

Особено удобна за клиентите е възможността да се закупуват билети от таблети и смартфони. По този начин не е задължително билетът да се разпечатва на принтер, тъй като той се валидира от кондуктора във влака директно от мобилното устройство.