5-годишно момиченце се удави в напоителен канал край пазарджишкото село Ветрен дол, съобщава "24 часа", като се позовава на местни жители. Трагедията се е разиграла около 18 ч. в събота, потвърдиха от полицията. Малката Петя Райкова играела с други две свои връстнички край канала, т.к. живеели на близо. В един момент Петя се подхлъзнала, паднала във бързите води на дерето и била отнесена. Към този момент дълбочината на водата в канала била около метър. Другите две деца веднага повикали родителите си и разказали какво се е случило.

Възрастните веднага отишли на мястото, но от детето нямало и следа. Извиканите на мястото спасителни екипи и полицаи спрели водата в канала и започнали претърсване.

Тялото на Петя е било открито около 20 ч. на 2 км. от мястото на инцидента, заплетено в храсти. При намирането му е присъствал бащата на момиченцето, който първоначално не е искал да даде трупа на детето за аутопсия. Впоследствие, след като разбрал, че при подобни случай това е задължително се съгласил.

Напоителният канал, в който се удави момиченцето, е собственост на " Напоителни системи" АД. Той не е обезопасен и е обрасъл в растителност, въпреки множеството сигнали, че е опасен за жителите на селото, съобщи кметът на Ветрен дол Димитър Христосков.