Мотополигонът в Порой отново се превърна в арена на смелостта и любовта към високите скорости по време на Grand Prix Поморие 2016. За пета поредна година Община Поморие бе домакин на първия кръг от Републиканския шампионат по мотокрос и събра повече от 10 хиляди зрители.

Почитателите на мотоциклетния спорт имаха възможност да се насладят на майсторско каране и през двата състезателни дни, но най-интересна и оспорвана бе надпреварата вчера /20.03.2016 г./, когато се състояха маншовете и официалното й откриване. Кметът на община Поморие Иван Алексиев приветства всички присъстващи на мотополигона в Порой и пожела успех на състезателите, които тази година бяха 103-ма пилоти от България, Румъния, Молдова и Гърция.

В клас МХ 65 победител стана Мариус Канакис от Гърция – най-бърз в първия манш. Втори се класира Радостин Михайлов (КТМ), а трета бе младата румънка Аида Кояну. Освен купата за трето място, Кояну си тръгна от България и с трофея на Спорт Тото за най-бърза обиколка по време на състезанието.

При МХ 85 с много силно каране като победител от двата манша завърши Николай Малинов (Кавазаки). След него се нареди Николай Тимуш от Молдова, а на трето място завърши Ерай Хасан и двамата с КТМ.

В МХ 2 публиката се възхити на талантливия Майкъл Иванов (КТМ) – един от тримата наши сънародници, които тази година карат в световния шампионат по мотокрос. Майкъл беше безапелационен и в двата манша, спечелвайки ги убедително. Втори след него финишира Хакан Халми с КТМ, а трети – Кристиян Ангелов с Ямаха. Любопитното е, че и в двата манша тримата финишираха в този ред.

В клас МХ 1 румънецът Адриан Радута (Ямаха) победи, карайки със самочувствие от първата до последната обиколка. Втори финишира Шевки Шевкиев със Сузуки, а трети – Калоян Илиев с КТМ.

В МХ имаше най-много пилоти – общо 39. Мартин Тодоров с Ямаха показа, че е трениран и се намира в отлична форма, защото спечели маншовете с лекота, оставяйки след себе си Веселин Малинов и Юлиян Райчев с Кавазаки. Лично кметът на Община Поморие Иван Алексиев връчи награди на призьорите в отделните класове.

Следващият втори кръг от Републиканския шампионат по мотокрос ще бъде от 29.04.2016 г. до 01.05.2016 г. в Хасково.