Дарик отбеляза 20 години от първото си излъчване в Югоизточна България със стилен коктейл, който събра над 100 гости в петзвездния хотел „Приморец”.

Своето уважение към радиото, превърнало се в институция, засвидетелстваха кметът на Бургас Димитър Николов, заместниците му Йорданка Ананиева и Красимир Стойчев, областният управител Вълчо Чолаков и зам.-облстният управител Севдалина Турманова, кметът на Малко Търново Илиян Янчев, директорът на ОДМВР-Бургас комисар Калоян Калоянов, общинските съветници от Реформаторския блок Тошко Иванов, д-р Георги Митев, Станимир Апостолов, техни колеги от ГЕРБ и БСП. Сред присъстващите бяха и зам.-изпълнителният директор на МБАЛ-Бургас д-р Светлозар Георгиев и съпругата му д-р Галя Милева, адв. Момчил Момчилов от Съвета на директорите на лечебното заведение, представители на Очна болница – Бургас (СОБАЛ), ректорът на Бургаски свободен университет проф. дпн Галя Христозова, председателят на Дружеството на бургаските художници Митко Иванов, журналисти и др.

Овации предизвика ретроспекцията на последните 20 години, събрани в няколко изречения от отработените радио гласове на лъчезарния главен редактор Дияна Бедросян, колегите й Веселин Максимов, Лалка Димитрова, Станимир Димитров, кореспондентът от Сливен Яна Зафирова и колегата й от Ямбол Ваня Авджиева. Въпреки хилядите часове пред микрофона, те не успяха да прикрият вълнението си, докато връщаха лентата назад. Най-силни бяха думите на собственика на медията Радосвет Радев.

„Постигнахме качество, което е еднакво във всички региони, независимо дали излъчваме в Бургас или Ямбол”, каза Радев.

Равносметката за Дарик Югоизток - хиляди репортажи, нови проекти и разширяване на обхвата освен в Бургас и в Сливен и Ямбол. Новите проекти, които Дияна Бедросян обяви са създаване на маршрут на виното в региона, насърчаване на млади и талантливи българи да се завърнат в родината и помощ на хора, които имат капитал и възможност да инвестират, но нямат информация за това къде да го направят в Югоизточна България.

На рождения си ден екипът на радиото получи и специален подарък от общинските съветници от Реформаторския блок – литография от Стария Бургас, изобразяваща строежа на ЖП гарата.

За доброто настроение на гостите се погрижи бийтбокс изпълнителят Искрата, който нашумя от формата „България търси талант”.