Премръзналите мигранти, които снощи бяха транспортирани в МБАЛ-Бургас от околностите на Малко Търново, са в стабилно състояние. Това съобщи изпълнителният директор на МБАЛ-Бургас д-р Георги Матев. В късните часове на събота вечер в Спешното отделение на Бургаската болница са приети общо 15 души с различни степени на измръзване – предимно на краката. 11 от тях са деца, а останалите 4 са възрастни. При приемането им веднага е сформиран екип от реаниматори, хирурзи и детски лекари, които преглеждат пациентите.

Четири от децата са хоспитализирани в Отделението по обща хирургия, шест са настанени в Детско терапевтично отделение и едно в Отделението по гастроентерология. Всички са в стабилно състояние, като едно от тях е с по-тежка степен на измръзванe, но вече е добре и също няма увреждания по краката.

„В 02:00ч. през нощта в МБАЛ-Бургас са транспортирани мъж и жена, които са намерени по-късно. Заради хипотермията те са били в критично състояние и са приети в Реанимация в кома. Под интензивните грижи на лекарите, пациентите вече са стабилизирани и са контактни. Двамата ще останат в болницата още няколко дни, докато се възстановят напълно”, каза д-р Матев. Децата най-вероятно ще бъдат изписани в рамките на утрешния ден.

В Катедра „Съдебна медицина” са транспортирани телата на две починали жени, които са намерение в същия район. Едната е на видима възраст около 16 години, а другата около 30.