„Бургасбус” уведомява своите клиенти, че от 11.01.2016 г. /понеделник/ на касите на автогари Юг и Запад, както и от Терминал Меден рудник ще се издават всички видове карти с общинско намаление.

Досега с такава възможност разполагаха ученици, студенти редовно обучение и гражданите над 65 и над 70 години, които освен в Транспортна къща, можеха да подновяват картите си за пътуване и от касите на автогарите. От понеделник, от това удобство ще могат да се възползват всички граждани, имащи право на общинско намаление при пътуване в градския транспорт.

За улеснение на жителите на ж.к. „Меден рудник”, в новооткритата каса в сградата на Терминал Меден рудник ще бъдат издавани всички видове карти за пътуване с намаление. От 11 януари пунктът там, също както и касите на автогарите, ще обслужва клиенти без почивен ден, с работно време от 8:00 до 12:00 ч. и от 13:00 до 17:00 ч.

Редът за издаване на карти, както и документите, които гражданите са длъжни да предоставят за удостоверяване правото си на отстъпка се запазват без промяна.

Първоначално издаване на карта, когато клиентът все още не е въведен в регистъра по категории на правоимащи граждани, задължително се извършва в Транспортна къща.