Протестиращи граждани са обсадили районното управление на полицията в Нова Загора с искане за справедливост и за намаляване на престъпността в региона. Поводът е убийството на съпруга на съдия от Районния съд в града, пише "Марица".

Недоволните граждани хвърлиха яйца по сградата на полицейското управление. Хората заявиха, че се чувстват дискриминирани в собствената си държава заради това, че има още много неразкрити престъпления в града и не се чувстват защитени. Преди седмица извършителят на убийството е трябвало да бъде настанен в психиатрия, след като намушкал непознат.

Убийството на съпруга на съдията е станало в денонощен магазин в района на пазара в града. Мъжът е направил забележка на извършителя, последвал е скандал и намушкване с нож. Свидетели на убийството са станали съпругата на жертвата, която е действащ съдия в Районен съд - Нова Загора и детето му.

Извършителят е задържан непосредствено след престъплението. Предстои да бъде задържан за 72 часа, а в началото на следващата седмица ще му бъде поискана постоянна мярка за задържане под стража.