Областната структура на КОД, в която членуват истинските десни в Бургас, подкрепи кандидата за кмет на Твърдица – Таня Георгиева. Снощи тя се срещна с жителите на селото, за да представи своите приоритети и да чуе техните предложения и въпроси. Георгиева живее от 18 години в Твърдица заедно със съпруга си и двете си деца. Тя бе част от екипа на дългогодишния кмет Сотир Йовчев и е добре запозната с работата в кметството.

На снощната среща бе представена от Станимир Апостолов – областен лидер и водач на листата с кандидати за общински съветници на КОД в Бургас.

„На тези избори издигаме за кмет на село Твърдица – г-жа Таня Георгиева. Тя е и наш кандидат за общински съветник в ОбС Бургас. Листата ни е от 51 души. В нея има силна гражданска квота – известни архитекти, лекари, инженери, занаятчии, хора от всички сфери. Общото между тях е, че всеки се е доказал в своята област. Всеки е постигнал нещо сам и се е изявил като професионалист”, заяви Станимир Апостолов. Жителите на селото могат да подкрепят Таня Георгиева с номер 22 в бюлетината за кмет и с лична преференция 121 в бюлетина номер 22 за общински съветници.

На срещата присъстваха един от най-успешните областни управители на Бургас в предходни мандати – адв. Вълчо Чолаков, както и друга емблема на сините – Костадин Марков, дългогодишен зам.-кмет на Община Бургас и бивш народен представител.

„Благодаря на партия КОД за доверието. Искам да Ви представя моите приоритети за развитието на село Твърдица, по които ще работя, ако ме изберете. На първо място това е чакълирането на улиците в нашето село, които най-много се нуждаят от това, като ул. „Трета” и ул. „Десета”, както и слагането на изкуствени неравности или специални прорези за ограничаване скоростта на движение. И разбира се ремонт на покрива на бившата детска градина „Ракета”, в която в момента се намираме”, каза Георгиева. Сред другите й приоритети са възобновяване на алеите около сградата и изграждане на детски фитнес. Тя е предвидила и програма за ежегодно почистване на гробищния парк и ремонт на улицата, която води към него.

„Жители на селото ми споделиха, че имат желание на площада в Твърдица да се направи чешма и да се разшири пенсионерският клуб. Ще работя и за това”, каза кандидатът за кмет.

Присъстващите попитаха колко реалистична е програмата й и дали може да бъде изпълнена за 4 години.

„Аз съм два мандата общински съветник и съм бил част от Бюджетната комисия на Общинския съвет на Бургас, през която преминават предложенията на съставните селища. Мога да Ви кажа, че приоритетите са напълно изпълними. За да се случват добри неща за Твърдица обаче е важно да имаме повече общински съветници, които да подкрепят Таня, затова подкрепете КОД”, каза Станимир Апостолов. В момента в КОД са голяма част от СДС в морския град и хората, по чиято инициатива бе създаден паметникът на Никола Станчев и облагородено пространството около него.

Според бившия зам.-кмет по строителство Костадин Марков всичко от програмата е реализируемо, като е възможно да се ремонтират 2 улици за мандата.

„Винаги съм казвал, че трябва да се поемат анагажименти за изпълними цели, за да можеш да се върнеш на това място. А приоритетите на Таня Георгиева са напълно изпълними”, каза Костадин Марков.

Нейните съграждани й пожелаха успех, а тя ги призова да я подкрепят с номер 22 в бюлетината за кмет, както и да изберат номер 22 в бюлетината за общински съветници.