Д-р Георги Митев е едно от лицата на десните хора в Бургас. Два мандата общински съветник, той отново се кандидатира за подкрепата на бургазлии. На тези избори д-р Митев е на пето място в листата за общински съветници на политическа партия КОД, на която е и зам.-областен председател за Бургас.

-Д-р Митев, каква е Вашата мотивация за участие в местните избори и какви са впечатленията Ви от колегите Ви в листата? Вие сте една от малкото партии, регистрирали пълна листа от 51 кандидати.

-Всички са достойни и стойностни хора – от първия до петдесет и първия. Някои са познати в политиката, а други са от гражданската квота и носят нова енергия. Всеки един от тях е дал своя дан за Бургас.

Впускам се в тези избори, защото за два мандата разбрах, че можем да променим Общинския съвет. За това обаче е необходимо да имаме още съмишленици, още хора като нас, за да може гласът ни да се чува по-силно. Поради тази причина в листата на КОД Бургас участват професионалисти, които са направили много в своите сфери. И всеки един от нас би бил изключително полезен в бъдещия ОбС.

Нека не забравяме, че нашият живот зависи от политиката. Дори ти да не се занимаваш с нея, тя се занимава с теб. Затова не трябва да пренебрегваме правото си на избор, а да бъдем активни и да подкрепим хора, чиито идеи са ни близки, и на които вярваме.

-Кои са решенията на Общинския съвет в последните два мандата, които ще дадат трайно отражение върху живота на бургазлии в следващите години?

-Подкрепата за изграждане на детската болница. Това е едно невероятно постижение за за нашия град .Невероятно постижение е, че имаме и Медицински факултет. Да, това не зависи само от Общинския съвет и администрацията, но когато всеки вложи нещо от себе си, малките неща стават големи. Скоро минах и покрай къщата на емблематичния композитор Георги Шагунов и с умиления, гордост и с малко тъга видях че укрепването й е стигнало донякъде. Няма да забравя каква невероятна битка в предния мандат беше това за нашата група общински съветници, каква невероятна битка продължава да е и сега. Ако не бяхме ние, сега тази къща щеше да е не руина, а да е изтрита от лицето на Бургас.

-Какви ще са приоритетите Ви в бъдещия Общински съвет?

- Диалог с бургаските университети за разкриване на спортен факултет. Според нас от ПП КОД това ще е важно за развитието на града и за привличане на повече млади хора. Създаване на общинска информационна кампания, свързана с кръводаряването и общинска програма за обучение на млади хора за оказване на първа помощ. И нещо важно за нашите деца - създаване на програма за обучение по киберсигурност и киберхигиена за учениците от основните училища. Виждате в какъв свят живеем. Децата постоянно използват различни устройства, комуникират помежду си в социални мрежи и интернет, които крият своите опасности и трябва да се погрижим да са защитени. Програмната ни платформа за следващия мандат е много богата и ще се радвам да работя по нея.

-Вие бяхте дългогодишен директор на Областната дирекция по безопасност на храните в Бургас. Защо след толкова време и толкова борби, които спечелихте, решавате да напуснете поста? Това все пак е държавна работа, която хората, свързват с редица привилегии.

- Тази предизборна кампания се превърна в дежа вю на предната. Помните, че и преди 4 години бях отстранен от работа и унижен от репресивния апарат с една показна и шумна акция, която се оказа за нищо. Тогава обаче моите съпартийци, познавайки какъв човек съм, направиха огромен жест и ме издигнаха за водач на листа. И въпреки опита да бъда окалян бургазлии ми гласуваха доверие и изпратихме двама представители в Общинския съвет. Аз изчистих името си и се върнах в Агенцията по храните. За жалост обаче същото ми се случи и сега. Отново бях отстранен абсолютно безпринципно, без доказателства и доводи. Не вярвам, че има нещо общо с политическата обстановка в момента, но фактът си е факт. Знаете ли, че отстраняването от работа на държавен служител е единствената репресивна мярка, която държавата и злонамерени индивиди могат да причинят? То не е уволнение, не е наказание, не може да се жали в съда. При него няма посочени срокове за връщане. Отстраняването става при започване на дисциплинарен съвет, който няма срокове за произнасяне. Дори настоящият министър на земеделието си позволи в отговор на журналистически въпрос да цитира точки в заповедта ми за отстраняване, които са абсолютно неверни. Това се потвърждава и от заключението на дисциплинарния съвет, който излезе със становище, че няма никакви нарушения. До този момент не съм получил извинение от министъра, както би било редно. Затова въпреки че мога да се върна на поста, аз ще напусна държавната администрация. Не мога да работя за хора, които си позволяват да унижават и репресират своите служители по такъв начин.

-Защо това Ви се случва сега?

-В съзнанието ми се е запечатала една фраза – „Винаги преди избори”, а не считам, че съм толкова важен и влиятелен, за да бъда малтретиран по този начин. За мен най-важното е, че проверките показаха истината – няма нарушение.

-Как ще призовете бургазлии да подкрепят Вас и листата на КОД Бургас на тези избори?

-Гласувайте за Консервативното обединение на десницата, защото ние сме хората, които държат на семейство, религия, но не в патриотарския смисъл на думите. Ние държим на това всеки човек да бъде свободен, да изразява свободно своето мнение, да реализира свободно своите възможности, да не бъде подтискан от некоректни хора, които не са на мястото си. Това е моята лична мотивация и всеки, който се чувства по някакъв начин репресиран, а вътре в себе си свободен и дясно мислещ, нека гласува за нас с N22 в бюлетината за общински съветници.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!