Йордан Йорданов е икономист по образование, завършил е УНСС София със специалност „Счетоводство и контрол“. Има и магистърска степен във ВХТИ – Бургас по „Управление на човешките ресурси“.

Изкарал е курс по Бизнес управление в Queen's University Belfast, Белфаст, Северна Ирландия

6 години е живял и работил в Северна Ирландия, като е управлявал бизнес за търговия и сервизна дейност на леки и товарни автомобили.

Има над 20 години опит в различни сфери на транспорта и транспортната структура. В момента управлява бизнеси в сферата на инвестициите и строителството в Бургас и София.

На 46 години ,семеен с две деца.

-Програмата на Димитър Николов е доста амбициозна, кои от акцентите в нея са и Ваши лични приоритети?

-Програмата на г-н Николов е не само амбициозна, но и осъществима. През годините той е доказал как може да работи, а освен това има и много силен екип от експерти.

Моите лични приоритети, за които ще вложа цялата си енергия и експертност са:

-Подобряване на безопасността на движението по пътищата, около училищата и детските градини, включително въвеждане на иновативни мерки за превенция и прилагане на законовите разпоредби, свързани с контрол на нарушителите.

-Подобряване на мобилността и регионалната свързаност, както и осигуряване на достъпен транспорт.

-Надграждане на мрежата от велоалеи извън ЦГЧ към кварталите и към съседните общини.

-Решаване на проблемите с паркирането в града, като се търси баланс между изграждане на стандартни и етажни паркинги, както и зони с крайулично паркиране.

-Демографска политика, насочена към младото активно население - качествено образование и кариерна реализация.

-Финансови и административни облекчения за започване на бизнес от младежи.

Относно спорта, като бивш футболист ще направя всичко по силите си да възродим старата слава на Бургас, за да бъде отново футболен център на България. Иска ми се да спре изтичането на таланти към София, Пловдив и Разград. Ще дам личен пример – синът ми предпочете да играе за „Септември“ София поради липсата на перспектива в нашите отбори.

Тук всичко опира да способността да се управлява този спорт, защото средства винаги се намират.

-С какво Вашият професионален опит може да е полезен за Бургас? Каква е визията Ви за града и какво според Вас може да се промени или надгради?

-Мога да пренеса част от опита си от Великобритания. Казвам част, защото нашата народопсихология няма да позволи да бъде приложен изцяло чуждият пример.

Експертните ми решения в сферите на транспорта и строителството биха били от съществена полза за града ни. Визирам проектиране и изпълнение на кръгови кръстовища на места с натоварен трафик. Както всеки знае, това регулиране е най-работещото в света.

А освен това:

- Административни решения относно правата за паркиране в централните и жилищни зони.

- Иновативни пътни маркировки, които да привличат вниманието на участниците в движението .

Относно визията на града ни – може да се надгражда само над вече създаденото.

Мисля, че Бургас е един прекрасно изглеждащ европейски град, казвам го от позицията на човек, видял доста от градовете в Европа.

Като всеки нормален гражданин, и аз иска да живеем в малко по-чиста среда, но това зависи много от нас самите.

-Пътували сте по света и имате база за сравнение. Кои са според Вас задължителните условия, за да се нарече един град „добър за живеене“. Може ли Бургас да бъде включен в този „списък“?

-Град „добър за живеене“ го правят самите жители. Манталитетът на гражданите е в основата на всичко. Не можем да очакваме общината или управниците на ни решават проблемите или да ни направят живота по-лесен и щастлив.

Община Бургас е осигурила прекрасна среда за живот, това трябва да се цени.

Да, Бургас е най-добрият град за живеене в България, заради страхотните млади и будни хора. Малък, красив и компактен – в сравнение с другите градове по света. Прекрасният ни климат и морски дух са повод все повече хора да искат да се релокират в нашият град.

Условията за отглеждане на малки деца и последващо образувание са прекрасни. Те първа ще намират реализация в ускорената икономически развиваща се среда в нашия регион.

-Срещате се с много хора, какво Ви казват те, какви са проблемите, които споделят?

-Проблемите касаещи по-голямата част от населението ни са шумът и чистотата в градската ни среда. Неасфалтирани малки участъци между блокови и улични пространства. Но това са повсеместни европейски проблеми. Поел съм лични ангажименти за тези проблеми, те са решими.

Изключително съм щастлив, че нашите граждани поставят тези въпроси, а не теми с големи инфраструктурни проблеми, тъй като Община Бургас е направила много в тази посока.

Важно е да се отбележи, че проблемите, които са наболели в другите големи общини, ние ги нямаме. Да, някои ще повдигнат въпросите около липсата на работни места или ниското заплащане. Аз съм на мнение, че безработица в нашия град няма, след като големи инвеститори се отказват от инвестиции в града ни заради липса на кадри.

Поради това в следващите четири години програмата на г-н Димитър Николов е насочена и към младото подрастващо поколение, качествено образование и респективно реализацията.

-Как оценявате предизборната кампания, имат ли хората нагласа да гласуват, разбират ли колко е важно това и как ги мотивирате?

-Кампанията, която водим всички кандидати за общински съветници на партия ГЕРБ, е изключително позитивна и отворена към гражданите. Всеки ден сме сред хората и сред бизнеса на града ни. Обсъждаме и дискутираме проблемите на Бургас, вслушваме се във всяко едно предложение на гражданите за подобряване на средата ни.

Щастлив съм, че гражданите ни приемат изключително добре и позитивно. Разбират важността на вота.

Хората трябва да знаят, че е важно да се гласува, защото това е един акт на отговорност към самите нас и към бъдещето на децата ни. Всеки, който гласува, може да има претенции към управляващите след това.

Наблягаме на това, че всеки един гласоподавател е добре да даде своя вот както за кмет, така и за общински съветници, които ще бъдат неговата опора в местния парламент.

Всеки един приоритет от програмата на г-н Николов няма как да бъде осъществен, без нужната подкрепа от съветниците.

Можете да подкрепите Йордан Йорданов, като гласувате за ГЕРБ с №7 в интегралната бюлетина и отбележите преференция 137.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!