„Вчера беше невероятен ден, приятели се жениха. След това правихме барбекю. Когато се прибирах към вкъщи ме нападнаха в гръб с лют спрей, очите ми още не могат да се оправят, след това разгърнаха палките. Късмет, че говорих по телефона. Няма друга причина за побоя освен политическа”. Това разказа от болничната стая в УМБАЛ бургас кандидатът за кмет на созополското село Зидарово Христо Бардуков, след като снощи неизвестни му бяха нанесли побой.

Пред наш репортер той сподели, че по време на кампанията е имало заплахи по телефона, бил е предупреден, че има спрени чужди коли, които да го респектират, но не е взел това предвид.

Бардуков е претендент за кметския пост от БСП за България и подкрепя кандидатурата на сегашния кмет на община Созопол Тихомир Янакиев. Той е един от най-дейните политици през последните години в морската община, която често става арена на партийни сблъсъци. Бардуков винаги заема категорични обществени и политически позиции, макар че понякога те са му стрували сериозни проблеми.

„Един приятел видя преди няколко дни хора да обиклаят в двора на къщата. Аз помислих, че той си внушава. Подцених ситуацията, а те са ме дебнели една седмица. И за какво – за кметския стол на село Зидарово”, каза Бардуков.

Той заяви, че въпреки нанесените му травми няма да излезе притеснен на вота и че тази седмица ще бъде активен с визията си за развитието на Зидарово. Заяви, че не е притеснен и в последната седмица хваща копието с аргументи, програми.

„Колкото да не ми е приятно вече няма да се движа сам. Не е в моята кръвна група някой да е в риск заради мен. Явно кокалът е много сладък и има поети ангажименти, които трябва да се изпълнят”, допълни той за причините за побоя.