През почивните дни към Балканите и нашата страна ще продължи да се пренася доста топъл въздух от Северна Африка и температурите ще достигат рекордно високи стойности.

Утре сутринта в повечето райони на страната се очакват стойности между 12 и 17 градуса, като по-хладно ще е в западната част на Дунавската равнина и Тракия.

През деня отново ще духа силен южен вятър и в 9 области на Западна България остава в сила жълт код за опасно време - Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, София област, София-град, Перник, Кюстендил и Благоевград.

Вятърът обаче ще повиши температурите до почти летни стойности. Максималните ще достигат от 25 до 33- 34 градуса на места в Северна България.

Тези високи температури ще бъдат придружени и от много слънце. Едва в края на деня от запад облаците ще започнат да се увеличават, но ще остане без валежи.

В планините слънцето също ще е много щедро, но ще духат силни и дори бурни южни ветрове. И тук температурите ще са необичайно високи и в планинските курорти ще достигат около 25 градуса.